Herinneringen
Rouw
Een verlies kan je wereld op zijn kop zetten. Als ouder wil jij je kinderen het liefst beschermen tegen dit grote verdriet. Je kunt je als ouder zo machteloos voelen. Toch hoort verlies bij het leven. En daarom kunnen we onze kinderen maar beter leren hoe zij hiermee kunnen omgaan.
Rouwtherapie
Rouwtherapie of rouwbegeleiding is een vorm van begeleiden waarbij het kind en zijn verhaal centraal staat. Kinderen beleven een verlies vanuit hun eigen perspectief. Samen kijken we wat er nodig is om met alle gevoelens die erbij horen om te kunnen gaan. We zoeken naar manieren die het kind weer in zijn kracht kunnen zetten.
Hulp
Hoe sterk de band met je kind ook is, soms voelt het alsof je als ouder tekortschiet. Je vraagt je misschien af of je als ouder genoeg in huis hebt om je kind te kunnen ondersteunen in dit zo kwetsbare proces. Wat is het dan moedig om als ouder hulp te vragen. Hulp inschakelen is een keuze om je kind zo optimaal mogelijk te ondersteunen en is een blijk van jouw liefde en oprechte zorg.
Wanneer schakel je hulp in
Als ouder ken jij je kind het beste. Je weet precies wanneer jouw kind anders is dan anders. Wanneer deze veranderingen bij je kind langer duren en je maakt je hier zorgen over, dan kan het goed kunnen zijn om hulp in te schakelen. Sommige kinderen voelen aan dat hun verdriet ook het verdriet van hun ouder(s) aanraakt. Ze gaan je sparen, ze willen jou niet verdrietig maken. Ze delen hun gevoel niet meer en komen daardoor alleen te staan. De ‘wet van de dubbele bescherming’ wordt dat genoemd. Soms is dan voor een kind gewoon makkelijker om met een buitenstaander te praten
Praktijk Blijvend Verbonden is thuis in het werken met de therapeutische spellen ‘Alle Sterren Van De Hemel’ en de tool ‘Samen krachtig op pad’.
Beide spellen wordt onder begeleiding gespeeld en hebben als doel om met elkaar in gesprek te raken en ervaringen uit te wisselen wanneer je in aanraking bent gekomen met (aanstaand) verlies en rouw.